FINN OLAFSSON • Finn Olafsson's Savannah

Video of the Month 2014: The Audio Tracks

Olafssongs
OCD 058 • 2016Order "Savannah" - pay online in DKK
at: www.shop.olafssongs.dk


Back to the Main Menu

The Album Titles


  #1 - DO YOU BELIEVE • 2:52

  #2 - MY LADY LOVE • 4:38

  #3 - FREE TO BE (Part 1 & 2) • 5:14

  #4 - SAVANNAH • 4:13

  #5 - INCLINATION • 3:02

  #6 - WONDERLAND • 10:42

  #7 - PLACES IN THE COUNTRYSIDE • 3:23

Savannah CD label


In spring 1976, when the R.O.C. Studio was established in Copenhagen, I had the pleasure of being invited to be part of the studio design team on a friendly basis.

Some months later, I was offered to start up the recording sessions in the studio, and before long I found myself debuting as an album solo artist and producer.

I’m very thankful that I got this great opportunity to fulfil my visions.
Now, 40 years and many recordings later, I’m pleased to re-release “Savannah” in the original mix optimized for audio CD, digital download and streaming. Thank you so much to all of you who helped me realize my dream back then - and now.

Finn Olafsson, 2016

Back to the CD Gallery

PRESS RELEASE in DANISH:

"Finn Olafsson's Savannah" - CD- og digital genudgivelse

Olafssongs fejrer 40-året for guitaristen Finn Olafssons første soloalbum "Finn Olafsson's Savannah" med en re-mastret CD- og digital genudgivelse af LPen.

CDen udgives i en 3-fløjet digipack med en 8-siders booklet med tekster og fotos af de guitarer, Finn Olafsson benytter på albummet.

CDen udkommer i et oplag på 1.000 eksemplarer, og alle CDer bliver nummereret og signeret af guitaristen.

Pladen blev oprindeligt indspillet i efteråret 1976 og udgivet på KMF i foråret 1977. Den har ikke været i distribution siden slutningen af 1982, og den har ikke tidligere været digitaliseret.

Finn Olafsson indspillede og turnerede i 70erne med det symfoniske rockband ACHE, og Savannah udkom imellem de to ACHE-albums "Pictures from Cyclus 7" (1976) og "Blå som altid" (1977). Finn havde skrevet et antal numre i et mere guitarbaseret, og i flere tilfælde også mere akustisk, univers end ACHE's, men som på mange måder var baseret på ACHE's grundlæggende måde at spille på. Så det er derfor meget naturligt, at det er Finns venner fra ACHE: Johnnie Gellett, Torsten Olafsson, Steen Toft Andersen og Gert Smedegaard, som kan høres på hans soloalbum. Desuden medvirker Nis P. Jørgensen, som Finn i en periode spillede med i Nispisband.

"Finn Olafsson's Savannah" er et både vokalt og instrumentalt album med tekst og musik af Finn Olafsson.

Om teksterne kan siges, at de blev skrevet frit fra hjertet fuldstændigt, som Finn Olafsson oplevede sit eget liv i en periode, inden og imens albummet blev indspillet. I al korthed omhandler teksterne et ikke langtidsholdbart parforholdsforløb fra forelskelse og til erkendelsen af, at man må gå hver til sit. Men forurening var også allerede i 70erne et aktuelt emne, som det kan høres i et par af teksterne. Siden "Savannah" har alle Finn Olafssons soloplader været instrumentale.

Genudgivelsen har været længe undervejs: Allerede i 2007 blev masterbåndene restaureret. Det vil sige at båndene, for overhovedet at kunne blive afspillet igen, blev bagt, klippet sammen og overført til digitalt regi af Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios. Derefter blev de mastret i flere omgange af Henik Ammitsbøl i Olafssongs Studio - i 2007, 2011 og 2013 - for der var detaljer, som endnu ikke var helt på plads. Sideløbende har Torsten Olafsson arbejdet med CD coveret, som igennem de forløbne år også har haft flere forskellige udformninger. Så det er med stor glæde, at Olafssongs nu kan præsentere CDen.

ANMELDELSER (reviews in Danish)

Jazz Specials BRIAN PETRO skriver bl.a.:

"Fremhæves skal det over ti minutter lange nummer Wonderland, der trækker fine tråde til den britiske rockgruppe Jethro Tull, legendariske for deres blanding af folk og progressiv rock.

Og med Olafssons lille perle af en vise, My Lady Love, føres vi tilbage til den engelske hofkomponist John Dowlands lamenterende univers med stilreferencer til hans betagende lutsange fra omkring 1600."

Hele anmeldelsen kan læses i Jazz Special, 154 - 1. februar - 11. april 2017

I sin anmeldelse konkluderer Guitaren.dks FREðRIKUR ELLEFSEN således:

"Hvis man har den firkantede tankegang at der findes to versioner af Finn Olafsson hvor den ene er Ache og den anden er som fingerspils guitarist (udelukkende på akustisk guitar), så er det ikke den fulde sandhed.

Denne plade viser at Finn Olafsson allerede som medlem af Ache havde en stor teknisk og musikalsk forståelse og talent for den akustiske guitar. Især med fingerspil og overraskende også indenfor den klassiske guitar genre.

Meget imponerende at tænke på da man godt kan være blevet forudindtaget ved at høre hans nærmest hysteriske guitarspil på Ache's lange numre i skarp konstrast til hans velovervejde og dokumenterede toner på hans solo projekter efterfølgende. Denne CD viser at han allerede dengang besad et talent udover det sædvanlige indenfor fingerstyle guitar.

Hatten af for det. Og ud med fordommene!

Der findes en tredje Finn Olafsson: en sanger med gode tekster og en følsom vokal, og en spændede akommpagnør på egne sange. CD'en viser også at Finn Olafsson var mere end blot nysgerrigt interesseret i at producere og indspille i et studio. En karriere han også senere tog til sig."

Klik og læs hele anmeldelsen


PER WIUM fortæller om "Finn Olafsson's Savannah" på sin blog, bl.a.:

"Tidløs og genremangfoldig musik

Det slår mig på den gode måde at Finn Olafssons "Savannah"-plade er ganske tidløs. Meget af musikken kunne sagtens være flere hundrede år gammel. Samtidig med at den virker ny.

På samme måde er det dejligt at den ikke låser sig fast i en bestemt genre. Der er mange musikalske udtryk på pladen. Og Finn manøvrerer flot mellem det akustiske og det elektriske. Dét overrasker mig nu ikke :-)

Et dejligt genlyt. Tillykke til min ven og musikpartner, Finn!"

Klik og læs hele anmeldelsenFinn Olafsson in his studio

CAPAC anbefaler "Finn Olafsson's Savannah" på sin blog, bl.a.:

"Det er godt, at Savannah nu omsider er blevet tilgængelig i en opdateret CD-udgave.

Den er dejlig plade og en påmindelse om, at dansk beat dengang kunne levere varen – rockmusik, der var fuldt på højde med det bedste fra Storbritannien og USA. Og som en understregning af, at det er vigtigt at vi gør noget for at bevare den del af kulturarven, som beat- eller rockmusikken jo er.

Så fik du ikke hørt pladen dengang den udkom og holder du af musik med rødder i de klassiske årtier – tresserne og halvfjerdserne – så er der god grund til at indlemme Savannah i din pladesamling."

Klik og læs hele anmeldelsen


GUITAREN.dk / BLACKMOON Rock & Prog Magazine interview:

"I dette ekslusive interview med Finn Olafsson om hans første solo album kaldet Savannah fortæller han, hvorfor det tog så lang tid, før albummet blev genudgivet på cd og digitalt.

Han tænker tilbage på de glade dage i 70erne og kaster lys over den specielle klang og atmosfære, der er på dette unikke album, og hvordan han har udviklet sig fra at være primært leadguitarist på en elguitar, til at blive en eftertragtet akustisk solo guitarist og producer i dag, hvor han nærmest er synonym med akustisk guitar og fingerspil i Danmark."

Klik og læs hele interviewet


Køb "Finn Olafsson's Savannah" i Olafssongs' webshop

Blackmoon Rock & Prog Magasin, Vinter 2017. Nr. 18.

"SAVANNAH (1977)

Solodebut fra den danske ACHE guitaristen Finn Olafsson.
Danske ACHE gjorde seg bemerket som et av flere danske "syrerock" band, eller progressive rock band på engelsk og progrock som Blackmoon kaller det. ACHE er tidligere omtalt i bladet og på "halen" av ACHE slapp Finn dette albumet med et knippe gode låter og mye gitar.

Det finnes flere ACHE navn bland musikerne som bidro på utgivelsen - blant annat broder Torsten Olafsson. Det går med en del hundrelapper om du vil ha originalen på LP. Kassetten finner du vel knapt.

Nå kommer den for første gang på CD. Så 40 år senere enn originalutgivelsen kommer et album som ennå holder mål."

Læs interviewet med Finn Olafsson af Ole Svela i Blackmoon Nr. 18.

Læs også TORBEN HOLLEUFERs anmeldelse på Gaffa.dk:

"Finn Olafsson's Savannah - Forfriskende genhør med glemt prog-værk"

Klik og læs hele anmeldelsen hér
Back to the CD Gallery
Credits:

FINN OLAFSSON:
Acoustic & electric guitars, synthesizers & vocals
JOHNNIE GELLETT:
Vocals on #1 & #2 Part 1.
Second vocal on #6
NIS P. JØRGENSEN:
Transverse flute & recorder TORSTEN OLAFSSON:
Vibraphone & percussion
STEEN TOFT ANDERSEN: Bass
GERT SMEDEGAARD: Drums
THE SAVANNAH CHORUS:
Finn, Johnnie, Nis, Per,
Steen & Torsten

Music & lyrics
by Finn Olafsson
Produced by Finn Olafsson

Recorded at R.O.C. Studios, Copenhagen, August-October 1976
Engineered
by Mike F. Andreasen
First release in 1977 on KMF label (LP & MC)
Original master tapes baked and transferred to digital domain
in 2007
by Flemming Rasmussen
at Sweet Silence Studios, Copenhagen
Digitally remastered
by Henrik Ammitsbøl in 2007,
2011 & 2015
at Olafssongs Studios
Front cover photo & live b/w photo by Mikkel Scharff
Live colour photo by
Bjarne Eskild Eskildsen
Studio colour photo 2016
by Torsten Olafsson
Guitar photos 2016
by Finn Olafsson
CD layout by Torsten Olafsson

Copyright © 1977 by Kleinerts Musikforlag c/o Edition Wilhelm Hansen AS, Copenhagen